Kékesi Szabolcs: Hadd szóljon… jobban
2017. november 25. írta: Murzsa Tímea

Kékesi Szabolcs: Hadd szóljon… jobban

musicmedia.jpg

Volt már olyan helyzetben, hogy nagyon várta kedvenc zenekarának koncertjét, de amikor az megszólalt, nem értette az éneket, elnyomta a dob a gitárt, és még sorolhatnám, így elromlott a várva várt élmény? A zene az, amely szinte az első pillanatban vagy megérinti az embert, vagy azonnal elriasztja. A zene az, amit az ember mindig, minden körülmények között tud élvezni… autóban, munka vagy ebéd közben, vagy ahol az a legjobb, élőben, akár egy koncerten vagy színházi előadás során. A zene az, amely felemel, elrepít… ha jól szól! Mert hiába gitározik, zongorázik vagy énekel a művész, ha az nem a megfelelő módon van megszólaltatva, hangosítva, rögzítve, bizony, fület bántó élmény lehet belőle. Természetesen tudták ezt már az ókori görögök is, akik úgy tervezték meg a színházaikat, hogy a húsz-harmincezres férőhelyű színházak leghátsó soraiban is hallható volt a hangosítás nélkül fellépő színészek hangja.

Iskolánkban, a Szent György Média és Informatikai Szakgimnáziumban évek óta fejlesztjük hangmester képzésünket, hogy a széles körben zenei területen tevékenykedő művészek munkái a lehető legélvezhetőbben kerüljenek a hallgatók elé. Legyen az egy stúdiófelvétel, vagy akár egy koncertélmény. Tanítjuk, mutatjuk, tesszük a dolgunkat! – mert számos olyan tényező van, amely miatt nincs elegendő fiatal hangtechnikus. Melyek ezek a hátráltató tényezők, és mit teszünk ellenük? Az előadásból kiderül.

Prezentáció

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr9313384053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása