A Hangőr pedagógiai-módszertani kurzusának előadói
2023. november 22. írta: Poptanító

A Hangőr pedagógiai-módszertani kurzusának előadói

231122-oktatok.jpgAki ért hozzá, az jól tanítja címmel ingyenes pedagógiai-módszertani kurzusok indít a Hangőr Egyesület könnyűzenét intézményi keretek között vagy magánúton tanítóknak. A december 12-ei debreceni és 15-ei tatai képzési napon öten tartanak majd interaktív előadásokat.

Aki ért hozzá, az jól tanítja kurzusok előadói

 

231120-benkozs.jpgBenkő Zsolt bluesgitáros, gitároktató

Bluesgitáros, előadó, oktató. Magyarországon és számos európai országokban jegyzett gitáros, többféle zenekari formációval és szólóban is fellép kluboktól a fesztiválokig. Közel harminc éve tanít gitárt, több helyen tartott gitárkurzusokat (pl. Gitármánia tábor), bluestörténeti előadásokat (pl. Hangszert a kézbe), hangszerbemutatókat és improvizációs kurzusokat.

Tatai és debreceni előadásainak a címe: Amikor egy tananyag „önmagát” tanítja (avagy a megfigyelések fontossága a könnyűzenei oktatásban)

 

 

231120-hodossi.jpgHodossi Nóra pszichológus, zenész, ELTE PPK egyetemi tanársegéd

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Pszichológia alapképzésén diplomázott 2014-ben, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Pszichológia mesterképzésén Klinikai- és egészségpszichológia szakirányon végzett. 2020 óta az ELTE PPK Pszichológiai Doktori Iskoláján a Személyiség- és Egészségpszichológiai Program hallgatója, kutatási témája az általános iskolai nevelés hatása a menstruációs attitűdök alakulására.

Jelenleg egyetemi tanársegéd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán.

A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola oboa és ütő tanszakán tanult, a Lara mesék zenekarban fúvós hangszereken, a Nincs kilincs zenekarban pedig alt szaxofonon játszik.

Tatai és debreceni előadásainak a címe: „Magadnak tanulsz, nem nekem tanulsz” (A hatékony kommunikáció és a motiváció kérdései a tanításban)

 

231120-irinyit.jpgIrinyi Tünde pszichológus (klinikai szakpszichológus jelölt)

2013–2016: Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar: viselkedéselemzés BA,

2016–2019: Károli Gáspár Református Egyetem: Pszichológia MA, klinikai gyermeklélektan szakirány,

  1. január – 2019. június: University of Limerick (Írország), Erasmus program,

2018–2020: Debreceni Egyetem, angol–magyar bölcsészettudományi szakfordító,

  1. szeptember – jelenleg: pszichológus, Református EGYMI Debreceni Tagintézmény, 2020. szeptember – jelenleg: Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar, Klinikai és mentálhigiéniai gyermek és ifjúsági szakpszichológus szakirány

Debreceni előadása: A fejlődésünk mérföldkövei (Út a felnőtté válásig)

 

231120-klemdenes.jpgDr. Klem Dénes PhD., adjunktus, EKKE Zenei Intézet

Egerben szerezett oklevelet karnagyként illetve történelemtanárként. 2009–2016 között egy ének-zenei általános iskolában tanított Egerben, 2014-től oktat az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Zenei Intézetében módszertani tárgyakat. 2023-ban doktorált neveléstudományból. Ütőhangszereken 9 éves korától játszik, jazz-dobolni Jeszenszky Györgytől tanult. Rendszeresen játszik zenekarokban (színház, szimfonikus zenekar, jazz), gyerekeket és felnőtteket is tanított dobolni.

Tatai és debreceni előadásainak a címe: Módszertani kérdések a könnyűzene tanításában (Milyen módszertani szempontokat érdemes figyelembe venni a növendékek oktatása során?)

 

 

231121-szepesi_rita.jpgDr. Szepesi Rita adjunktus, neurológus, gyógypedagógus

Általános orvos, gyógypedagógus és coach végzettsége van, az idegtudományok területén PhD fokozattal rendelkezik. Orvosként neurológia és mozgásszervi rehabilitációs szakvizsgát tett. Jelenleg az Orvosi Rehabilitációs és Fizikális Medicina Klinikán, valamint részállásban a halmozottan fogyatékos gyermekeket és felnőtteket segítő Immánuel Otthonban dolgozik. Gyógypedagógusként a nyelv és a beszéd zavaraival foglalkozik. Munkája főfókuszában a fogyatékosság leküzdésében nyújtható segítség áll.

Tatai előadásának címe: A személyiség kialakulásának főbb mérföldkövei (A gyermek-, serdülő- és fiatal felnőttkori fejlődés természete – fejlődési lépések és kihívások)

 

 

Eddigi cikkeink Aki ért hozzá, az jól tanítja kurzusokról

https://poptanitas.blog.hu/2023/11/07/kulcs_a_tanitvanyokhoz

https://poptanitas.blog.hu/2023/11/16/aki_ert_hozza_az_jol_tanitja

https://poptanitas.blog.hu/2023/11/20/debrecenbe_kene_menni_828

https://poptanitas.blog.hu/2023/11/21/kepzes_a_tatai_peronban

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr7418264723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása