Balogh Gábor: Sikerélmény-központú zeneoktatás
2017. november 25. írta: Murzsa Tímea

Balogh Gábor: Sikerélmény-központú zeneoktatás

musicmedia.jpg

A világon zenetanárok ezrei törik a fejüket azon, miként lehet a zene bonyolult rendszerét egyszerűen, gyorsan, hatékonyan úgy tanítani, hogy azt elsősorban a tanulók, de a zenét tanítók is élvezzék. Úgy gondolom, sikerült megalkotni azt a zeneoktatási módszert, amivel mindez megvalósítható.

A BAccordLOGic© rendszer olyan egyszerű, hogy a hároméves gyerekek zenélnek vele, olyan gyors, hogy az első órán kivétel nélkül mindenki hangszeren játszik, és olyan hatékony, hogy általa a zeneelméleti fogalmakat tizenkétszer gyorsabban meg lehet tanulni és gyakorlatban alkalmazni.

A BAccordLOGic© módszer célja a legrövidebb idő alatt eljuttatni a tanulókat a zenélés örömteli állapotába, sikere pedig az egyszerű jelrendszerében rejlik, amit már a bölcsődések is megértenek a világ minden táján. Tanítunk külföldi gyerekeket, akik nem tudnak magyarul, de a magyar gyermekdalokat, népdalokat már hangszeren játsszák.

A jelrendszer lekódolja a világon eddig kialakult összes zeneoktatási módszert,  megtalálható benne a Kodály-módszer, az Orff-módszer és minden zeneelméleti összefüggés, ami évezredek óta kialakult a zene fejlődése során.

Ez az oktatási program egyedülálló a világon, és új lehetőséget nyújt a pedagógusok, a szülők és a gyermekek számára. A szín-számkódos kottákból, már az első órán zenélnek a gyerekek, és a zenei alapokat mesékkel, játékokkal, színekkel, számokkal, formákkal tanulják. Zeneoktatásunk célja a korai sikerélmény megvalósítása és a zene megszerettetése. A módszer egyszerűsége és gyakorlatiassága mindenki számára érthetővé és valódi élménnyé teszi a zenetanulást.

A BAccordLOGic Zeneoktatási Módszer Kiváló Újításért Díjat nyert a 2012. október 1013. között megrendezett 10. Nemzetközi Innovációs Kiállításon (ARCA 2012) Zágrábban.

Prezentáció

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr3613384083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása