Andrásik Remo: Miért nem könnyű ma a könnyűzene-oktatás?
2017. november 25. írta: Murzsa Tímea

Andrásik Remo: Miért nem könnyű ma a könnyűzene-oktatás?

musicmedia.jpg

A helyzetelemzés sorra veszi a zenetanulással kapcsolatos általános ismeretek hiányából fakadó téves beidegződéseket, a szülői oldalról tapasztalható rossz gyakorlatokat, valamint ezek okait.

Bemutatja a zenetanulás ma elérhető formáit hazánkban, és tárgyalja a működési különbségeiket, az oktatott és nem oktatott műfajok, a közösségi élmény, az oktatás minősége, valamint az eredményesség tekintetében.

Olyan kérdéseket is érint, mint...

  • A hangszerrel műfajt is kötelező választani? S ha igen, akkor miért?
  • A megfelelő hangszerrel teljesebb, boldogabb életet élhetünk?
  • Lesz-e élményalapon nyugvó, szabadon átjárható szakokkal, műfaji megkötések nélküli, hangszeres megkötések nélküli, végre a korunkhoz igazodó technikailag és technológiailag egyaránt fejlett oktatási rendszer, ahol nyílt gondolkodású, nagy tudású, értő, érzékeny zenetanárok segítik a legszerteágazóbb műfaji és hangszeres ismeretekhez és tudáshoz a tanulókat? Ahol valóra válhat az a régi tény, hogy a zene műfajoktól függetlenül csak két fajta lehet: jó, vagy nem jó.

Valamint igyekszik összegezni a tömeges zeneoktatás, a hangszerrel élés, a zenélés pozitív hatásait, és a könnyűzene tömeges oktatásának hiányából fakadó hátrányokat, az egyéni és a kollektív következményekkel egyaránt.

Prezentáció

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr6513384003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása