Pécsen folytatódik az „Aki ért hozzá, az jól tanítja”
2024. február 05. írta: Poptanító

Pécsen folytatódik az „Aki ért hozzá, az jól tanítja”

Pécsen folytatódik az „Aki ért hozzá, az jól tanítja” képzés, ahová a Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportja olyan könnyűzenét oktató zenetanárokat vár, akiknek nincs pedagógiai képzettsége, de érzik a pedagógiai-módszertani ismeretek szükségességét. A február 20-ai ingyenes kurzuson 15 zenetanár vehet részt.

240205-pecs.jpgA Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportja által még a pandémia előtt végzett, és azóta részben frissített felmérésből kiderült, hogy sok olyan kiváló zenész tanít rendszeresen vagy alkalmilag, szervezett körülmények között illetve otthon könnyűzenét, akiknek semmiféle pedagógiai előképzettsége nincs. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy könnyűzenei tanárt a mai napig nem képeznek Magyarországon, így legfeljebb azoknak az oktatóknak lehet báminemű pedagógiai, gyermeklélektani vagy módszertani alapismerete, előképzettsége, akik tanárképzőn szereztek valamilyen diplomát. Ezért tartotta fontosnak a Poptanítás munkacsoport, hogy pedagógiai-módszertani előképzettséggel nem rendelkező, könnyűzenét oktató tanároknak ilyen témájú alapismereteket adjon át.

Az „Aki ért hozzá, az jól tanítja” című kurzust tavaly decemberben a Debreceni Rocksuliban illetve a tatai Peron Tehetségközpontban szervezte meg „próba jelleggel” a munkacsoport, amelyeken mintegy húsz zenetanár vett részt. A kétszer hat órás kurzusnapok tapasztalatai, illetve a résztvevők visszajelzései alapján egyértelművé vált, hogy szükség van az ilyen jellegű képzésre, így 2024-ben új helyszíneken is megrendezik a képzéseket. Első alkalommal, 2024. február 20-án, a pécsi Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola (Pécs, Endresz Gy. u. 2/b.) ad helyet a képzésnek, ahol 15 kollégát tud fogadni a Hangőr Egyesület. Az ingyenes képzésre emailben lehet jelentkezni.

Az „Aki ért hozzá, az jól tanítja” képzéssel kapcsolatos korábbi cikkeket itt gyűjtöttük össze:

 

Kulcs a tanítványokhoz – Pedagógiai alapismeretek könnyűzenét tanítóknak

https://poptanitas.blog.hu/2023/11/07/kulcs_a_tanitvanyokhoz

 

Debrecenbe kéne menni! – Könnyűzenét tanítók ingyenes pedagógiai-módszertani kurzusa Debrecenben

https://poptanitas.blog.hu/2023/11/20/debrecenbe_kene_menni_828

 

A Hangőr pedagógiai-módszertani kurzusának előadói

https://poptanitas.blog.hu/2023/11/22/a_hangor_pedagogiai-modszertani_kurzusanak_eloadoi

 

Folytatásra érdemes kurzus

https://poptanitas.blog.hu/2023/12/18/folytatasra_erdemes_kurzus

 

Kutatás a könnyűzenét tanítók pedagógiai képzettségéről

https://poptanitas.blog.hu/2024/01/11/kutatas_konnyuzenet_tanitok_pedagogiai_kepzettsegerol

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr4618319081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása