Volt egyszeregy BS
2024. április 18. írta: Poptanító

Volt egyszeregy BS

A Beatkorszajk szabadegyetem V. szemeszterének utolsó előadása április 24-én 18.00 órától a Lumen kávéházban

Volt egyszer egy BS

beatkorszka_szabadegyetem_20240424.jpgA Budapest Sportcsarnok (1982–1999), az ottani koncertek és egy fantasztikus csapat története

Előadó: Kövér Péter, a Budapest Sportcsarnok egykori rendezvényszervezője

Az előadásom az 1982-ben átadott Budapest Sportcsarnok történetét (az épület létrejöttét, adottságait, szervezeti egységeit és mindennapi működését), valamint az ott rendezett zenei események (rock, jazz, blues, komolyzene, népzenei) hátterét mutatja be a szemtanú emlékei mentén. Szó esik majd személyes élményekről, jelentősebb koncertek létrejöttének technikai és személyi hátteréről, a fontosabb kapcsolatokról (pl. managerek, zeneiparhoz kapcsolódó cégek, finanszírozás). A korabeli fotókkal illusztrált előadás kísérletet tesz a BS jelentőségének, különös tekintettel a késő Kádár-kori könnyűzenei életben elfoglalt helyének és szerepének a bemutatására.

240418-szabadegy.jpg

(Fotó: Fortepan.hu)

Helyszín: Lumen Kávéház – Budapest VIII., Horánszky u. 5.

Jegyek a helyszínen és a Tixa felületén

https://tixa.hu/BSZ_20240424

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr6318384317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása