A romániai magyar rockzenei életről
2024. március 18. írta: Poptanító

A romániai magyar rockzenei életről

Beatkorszak Szabadegyetem (V. szemeszter 4. előadás)

2024. március 20. szerda, 18.00 óra

Lumen kávézó, Budapest VIII., Horánszky u. 5.

240320-erdely.jpg

„Nyugtalan, kopott napok küszöbén túljutok, megláthatod!”

Körkép a romániai magyar rockzenei élet 1970-es évek végének és az 1980-as évek elejének időszakából

240320-fodor.jpgElőadó: Dr. Fodor János egyetemi adjunktus, Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Történelem és Filozófia Kar, Magyar Történeti Intézet, Kolozsvár

 

A romániai magyar könnyűzenei élet, illetve az ezen belül is különböző műfajokat kipróbáló rockzenekarok változatos, a lehetőségekhez képest igencsak gazdag felhozatalról tanúskodnak, mindazonáltal, hogy méltatlanul feledésbe merültek. A „jegyzett” profi együttesek mellett számos félamatőr, magyar nyelvű garázszenekar is működött Románia-szerte. A jelen előadás, bár nem kimerítő módon, kíván ráközelíteni az 1970-es évek végi, 1980-as évek eleji Ceaușescu-időszakra jellemző (kultúr)politikai aspektusokra néhány jellemző zenekar történeti példáján keresztül.

 

Belépő: 900 forint (a helyszínen vagy a TIXA felületén)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr9718356895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása