Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle
2022. augusztus 02. írta: Poptanító

Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

Augusztus közepéig még lehet jelentkezni

A 8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét ezúttal is a Vásárúti Kulturális Központban rendezik szeptember 1-jén. Augusztus közepéig a Kárpát-medence bármely pontjáról jelentkezhetnek énekesek és formációk a megmérettetésre.

220802-szlovakia.jpgA Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása. A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója a Hangfoglaló Program. A számtalan értékes nyereményen túl a legjobb csapatot vagy szólistát a zsűri innen is delegálja a 2022. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe. Az érdeklődők legkésőbb 2022. augusztus 15-én, 20 óráig nevezhetnek. Jelentkezési díj nincs.

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás. A magyar nyelvű dalszöveg előny. A döntő produkcióit hazai és magyarországi tagokból álló szakmai zsűri értékeli. Az idei zsűri tagjai: Saróka Liliána, a Fraktál Szlovákiai magyar zenészek szakmai csoportjának alapítója, az Estendøn zenekar vezetője, énekese, zeneszerzője és dalszövegírója; Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó tulajdonosa, zenei menedzser, a Hangfoglaló Program delegáltja; Bodnár Tibor, a Ladánybene 27 zenekar gitárosa és zenekarvezetője, a Hangfoglaló Program delegáltja; Csenger Ferenc műsorvezető, a Pátria Rádió vezető szerkesztője; Balla Igor rendezvényszervező, zenész, zeneszerző és dalszövegíró, a Pigmeus és Kobold zenekarok vezetője; Vida Igor művelődésszervező, zenész, a dunaszerdahelyi Jazzklub DS rendezvénysorozat és az Are You Free? fesztivál szervezője; Puss Tamás, zenész, zeneszerző, dalszövegíró, a Phoenix RT zenekar vezetője; Kovács Ákos, DJként Vinnie Lonely, a PLUSplus dj páros egyik tagja, a dunaszerdahelyi NFG klub egyik vezetője, a Tollas Rádió és a Home Office rádió műsorvezetője, továbbá a KLIKK Out magazin zenei szakírója és a Szaval a jó öreg csallóközi megalkotója; és nem utolsó sorban Pap Tibor, a tatabányai Peron Music Alapítvány elnöke és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője, zsűri elnöke.

A 8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlére bármilyen könnyűzenei formáció illetve szólista nevezhet a Kárpát-medencéből magyar nyelvű és instrumentális dalokkal. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó. A jelentkezés feltétele legalább két, értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, továbbá az elektronikus jelentkezési lap kitöltése. A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük (szólistáknak megengedett egy átvett szám is), és minden zenekarnak 15 perc színpadi- és 10 perc szerelési idő áll a rendelkezésére.

Érdeklődni az info@zene.sk mailcímen vagy a +421905826799-es telefonszámon lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr9917896053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása