Rock School UK
2022. július 19. írta: Poptanító

Rock School UK

A Rock School UK 2007-ben kezdte meg működését az Egyesült Királyságban, Leeds városában. Jelenleg programokat kínál veszélyeztetett fiataloknak, tanítás utáni zenei klubokat, egyéni és csoportos oktatást minden hangszeren kezdőknek és haladóknak, tehetségkutató műsorok és koncertek szervezését illetve rengeteg workshopot.

220719-rockuk.jpgAz első kurzus óta, amely hivatalosan 2008 februárjában indult, több mint kétezer fiatal vett részt a leedsi Rock and Roll Circus Music Studiosban tartott szünidei foglalkozásokon. Azóta a program a legtöbb iskolai évfolyam számára elérhető és széleskörű lehetőségeket kínál: szinte bárki jelentkezhet, és bármilyen hangszeren kipróbálhatja magát. A tanfolyamokat minden iskolai szünetben megrendezik, a legintenzívebb természetesen a nyári szünet alatt futó hathetes képzés. A Rock School UK kurzusai hétfőtől péntekig zajlanak, a képzés végén pedig színpadra is állnak a fiatal zenészek, a leedsi The Wardrobe koncerthelyen.

A Rock School UK programjai során a résztvevőket profi zenészekből és szakemberekből álló csapat oktatja illetve mentorálja, amelyet a Nightmares on Wax egykori dobosa, az intézmény jelenlegi igazgatója, Isaac Heywood vezet. Isaac tapasztalt zenész, aki pályafutása során olyan előadókkal játszott együtt, mint Meat Loaf, Angie Stone, Lee Ryan és Corrine Bailey Rae. Isaac a világ legtöbb nagy zenei eseményén is fellépett már, többek között a híres Glastonbury Fesztiválon headlinereként, így tapasztalataiból merítve igazán egyedi kurzusokat kínál. Isaac emellett az elmúlt 12 év során egész Angliában ismert és elismert zenetanárrá vált, magántanárként, iskolákban és különböző ifjúsági projektekben is dolgozik.

Az program jelenleg több különböző, személyre szabott szolgáltatást kínál az iskolák számára. A programok a résztvevők kedve szerint alakíthatók. A Rock School UK jelenleg kínál programokat veszélyeztetett vagy leszakadó fiatalok számára, tanítás utáni zenei klubokat, egyéni és csoportos oktatást minden hangszeren kezdőknek és haladóknak, tehetségkutató műsorok és koncertek szervezését és számos workshopot. A workshopok között nagy sikere van a szambadob-képzésnek, amely a 2016-os, Brazíliában megrendezett Olimpia kapcsán került a tantervbe. A diákok amellett, hogy a tanórák során elmélyíthetik az ütőshangszerek iránti szeretetüket, megismerhetik a szamba kulturális jelentőségét és bemutathatják tudásukat családtagjaiknak és tanáraiknak.

A Rock School UK tizenöt éve folyamatosan működik a Leeds környéki iskolák és diákok legnagyobb örömére. A minden korosztály számára informatív és élvezetes programjaiknak köszönhetően nagyon sok fiatal brit diák merülhet el a könnyűzene világában.

ifj. Rozsonits Tamás

 

Forrás

http://www.rockschool.uk.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr1417886259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása