Intro: Baloghné Seller Zsuzsa és Balogh Gábor
2017. november 12. írta: Murzsa Tímea

Intro: Baloghné Seller Zsuzsa és Balogh Gábor

Bemutatkoznak a Legyen a könnyűzene is mindenkié!-konferencia előadói

A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Baloghné Seller Zsuzsát és Balogh Gábort (BAccordLogic Zeneoktatási Program) mutatjuk be, akik Sikerélmény-központú zeneoktatás címmel fognak előadást tartani:

balogh_gabor_es_zsuzsa.png

Balogh Gábor

Új, a világon egyedülálló, sikerélmény központú interaktív (BAccordLOGic) módszerrel tanítja a zenét, zeneelméletet billentyűs hangszerek alkalmazásával, szín - forma - számkódos, védjeggyel jogvédett jelrendszer segítségével. Tanulói a hangszeres játékot gyorsan és hatékonyan sajátítják el, így a zenélés a kezdetektől intenzív sikerélményt jelent a számukra. A képzés három éves kortól ajánlott ovisoknak, iskolásoknak és kezdő felnőtteknek is. Az oktatást feleségével, Zsuzsával együtt végzik több óvodában és iskolában. Tanítottak a Nemzetközi Pető Intézetben is nagy sikerrel. 2000 óta több ezer tanítvánnyal szerettették meg a zenét, zenetanulást.

A zenével édesapja és rokonai révén került kapcsolatba. Ők sokat énekeltek, citeráztak, amikor Gábor kisgyermek volt. A zenei környezet hatására Gábor megtanult tőlük citerázni és még néhány hangszeren játszani. Szülei tíz évesen beíratták a Bartók Béla Zeneiskolába, ahová az ütő tanszakra fel is vették. Tanára Dr. Muray Pálné volt. Zenei tanulmányait 1978-ban az MN Zenész Tiszthelyettesképző Szakközépiskolában folytatta, ahol Gartner Andor és Igritz Sándor – az Operaház zenekarának ütősei – voltak a tanárai. 1982-ben indult a Ki Mit Tud? Országos vetélkedőn szóló kategóriában, ahol eljutott a középdöntőig. Az iskola elvégzése után egy évet ütőhangszeres katonazenészként zenélt Szolnokon, a Kilián György Repülőműszaki Főiskola Zenekarában. 1984-ben felvételt nyert az MH Központi Zenekarába, ahol később az ütő szólam vezetője lett. A Magyar Honvédség 1990-ben felkínálta azt a lehetőséget, hogy hangszeres főiskolai képzésben vegyenek részt a zenekar tagjai. Gábor élve a lehetőséggel, 1990-től 1994-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci Tanárképző Intézet ütő tanszakának a hallgatója lett. Tanára Angyal Zsuzsanna volt. 1994-ben kiváló minősítéssel, ütőtanári diplomát kapott. 1986-ban jelentkezett Vitray Tamás Ön jelölt! című tehetségkutató műsorába, ahol szóló kategóriában megnyerte a fődíjat. Ennek hatására több televíziós műsorba meghívták szerepelni. Majd Köte Zoltán ütőművésszel és Marosi László karnaggyal létrehozott Trióval rendszeresen turnézott művészeti előadásokon, szerte az országban. 1989-ben megkapja az MH Művészegyüttes Nívódíját. A katonazene mellett ütőhangszeres tanárként is dolgozott 1985-től 1990-ig. Egy évig Abonyban, majd Albertirsán tanított. Egy-egy évet szolfézst is tanított Etyeken, majd Dunakeszin. 2005-től 2015-ig az Isaszegi Klapka György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ütőhangszeres tanára volt, mellette továbbra is tanított szolfézst. Felkérésre az iskola zenekarát is vezényelte. Zenei téren van az életének egy másik fontos területe is: a zenét nem csak előadni, tanítani, hanem létrehozni is szerette. Szeret improvizálni, zenét szerezni. Így került sor arra, hogy a zeneelmélettel is elkezdett többet foglalkozni. Később a zeneelmélet tanulmányozása során kidolgozta a zenetanításnak egy új elméleti rendszerét, amivel a gyermekeknek és a kezdő felnőtteknek a zeneoktatást könnyen érthetővé, gyakorlatiassá és játékossá lehet tenni. Ennek a módszernek a kidolgozásával 1985 óta foglalkozik, mely alapján írt egy mesekönyvet, tankönyveket és készített oktatási segédeszközöket is. A módszert BAccordLOGic zeneoktatási módszer néven ismerik. 2011-ben Dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár úr hivatalos ajánlólevelet írt a módszerhez.

Díjak:
MH Művészegyüttes Nívódíj (1989)
Zágrábban megrendezett 10. Nemzetközi Innovációs kiállításon, a BAccordLOGic zeneoktatási módszer Kiváló Újításért díjat kapott. (2012)
Öröm a zene! – Az év zenepedagógusa (2015)

Könyvek:
A Csodálatos Zeneerdő Titka - a zene alapvető alkotóelemei egy aranyos mesébe rejtve
Színes Zeneovi
Színes Zeneovi Haladóknak
Színes Gitárovi
Színes Zenesuli 1.
Színes Zenesuli 2
Színes Zenevilág- zeneelméleti alapismeretek
BAccordLOGic© Coordinator – zeneelméleti segédeszköz
Színes karácsony 

Baloghné Seller Zsuzsa

balogh_zsuzsa.png

Új, a világon egyedülálló, sikerélmény központú interaktív (BAccordLOGic) módszerrel tanítja a zenét, zeneelméletet kisiskolásoknak és óvodásoknak, billentyűs hangszerek alkalmazásával, mesékkel, játékokkal, szín - forma - számkódos, védjeggyel jogvédett jelrendszer segítségével. Tanulói a hangszeres játékot gyorsan és hatékonyan sajátítják el, így a zenélés a kezdetektől intenzív sikerélményt jelent a számukra. Zenepedagógiájának célja ennek a korai sikerélménynek a megvalósítása, és a zene megszerettetése. A képzéseket a gyerekeknek kidolgozott BAccordLOGic módszerrel már két és fél, három éves kortól elkezdi. Ovisoknak és iskolásoknak tart csoportos és egyéni órákat. Tanított a Nemzetközi Pető Intézetben is nagy sikerrel. Hatékonyan alkalmazta a módszert autista, down-szindrómás és sajátos nevelési igényű gyermekek körében is. 2000 óta több ezer tanítvánnyal szerettette meg a zenét, zenetanulást. Számtalan meghívást kap óvodáktól zeneovis bemutatók megtartására. Nyaranta zenei táborokat vezet. Zenetanításáról a You Tube-on több bemutató felvétel látható. 2011-ben megszervezi az ország legkisebbekből álló zenekarát, a Muzsikáló Mazsolákat. A 2011-es Hangfoglalás kiállítást ez a zenekar nyitotta meg. A BAccordLOGic zeneoktatási módszerrel tizenhárom éve tanít óvodákban és iskolákban. A módszert Gábortól tanulta, és közösen fejlesztik, hogy miként lehet leghatékonyabban megszerettetni a kicsikkel a zenét, zenetanulást. Hat éve magánéneket tanul Hernyes Virágtól, az isaszegi Klapka György Általános és Művészeti Iskola magánének tanárától, továbbá 2017 januártól Bota Henriette hangképzés, magánének tanártól tanul.

Díjak:
A BAccordLOGic Zeneoktatási Rendszerrel Kiváló Újításért Díjat nyert
a 2012. október 10-13 között megrendezett 10. Nemzetközi Innovációs Kiállításon Zágrábban.

Linkek:

Weboldal

Facebook

BAccordLOGic bemutató film

Hangfoglaló hétfő – Szabadság Sugárúti iskola

Hangfoglaló hétfő – XXI. Századi Zeneiskola

Pető Intézet

Zeneovi-szóló

We will rock you-szóló Móra Ferenc Általános Iskola

Zeneovi csoportos

Sajtótájékoztató 

Frida – Zeneelmélet 

Frida – Zeneovi 

Győr – Zeneovi

Felnőttek – We will rock you

Káposztásmegyer Karinthy Frigyes Általános Iskola

 

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr6313250207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása