Az L1 nyerte az idei Peront
2024. szeptember 24. írta: Poptanító

Az L1 nyerte az idei Peront

Az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat egyik utolsó állomása volt az idén 29. alkalommal megrendezett Peron Music Tehetségkutató Fesztivál. A Vértes Agórájában szervezett könnyűzenei tehetségkutatót az L1 formáció nyerte, de végül a Califortune és a PLEBS is utazhat a szeptember végi országos döntőre.

240924-peron2.jpgA Peron Music Alapítvány szeptember 22-én a tatabányai Vértes Agorájában 29. alkalommal rendezte meg a Peron Music Tehetségkutató Fesztivált, amelynek célja ezúttal is az volt, hogy támogassa a feltörekvő, könnyűzenében tehetséges fiatalokat, zenekarokat. Mindezt olyan tehetségkutató keretében, ahol a zsűri szakmai szempontok és értékelőrendszer alapján választja ki a nyertest, és dönt az értékes díjak odaítéléséről. Az idei zsűrit Vedres Hajni, az ELEFÁNt zenekar managere, produkciós manager, Szentgallay György basszusgitáros, session zenész, tanár, Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó vezetője, Kremán Patrik hangmérnök, producer, Réz György a Majdnem Híres Rocksuli vezetője, illetve a zsűri elnöke, Andrásik Remo zenész, az Öröm a Zene Tehetségkutató és a Gitármánia Tábor megálmodója, főszervezője alkotta. Munkájukat ezúttal 19 fős diákzsűri segítette, ami Majdnem Híres Rocksuli és a Peron Tehetségközpont diákjaiból állt azonnal visszajelzést adva a fellépőknek (like/dislike) illetve 1-10-ig pontozva a produkciókat.

A Vértes Agorája impozáns koncerttermében, nagyszínpadon, világszínvonalú hang- és fénytechnika, profi technikusok és önkéntes csapat fogadta a fellépőket, akiknek ezúttal is egy-egy 15 perces minikoncerten kellett meggyőzni a zsűrit. A győztes az L1 zenekar lett, akik egy videoklip forgatási lehetőség és zenekari fotózás mellett felléphetnek a szombathelyi Végállomás klubban, valamint az I love polo felajánlásával egyedi merch shop elindítását nyerték. A második helyezett a Califortune zenekar lett, akik felléphetnek a jövő évi Művészetek Völgyében, szintén kaptak zenekari fotózást, illetve a Dal-Horizont Spotify Standard csomagját, továbbá egy személyre szabott socialmédia oktatás és mentor program is a díjeső része volt. A harmadik helyezett a PLEBS csapata lett, akik megkapták Kremán Patrik produceri díját (egy dalt rögzíthetnek a tatai Peron Sound Studióban), a Music Fashion kiadó segít nekik az induló előadói pályázatuk megírásában, és szintén kaptak zenekari fotózást. Különdíjban részesült temesvári 8 Light Minutes, az Electric Karma, a MANKA, a Máklikőr, míg az Újfalusi Gábor-díj Hu Shaoyin Ronaldhoz került.

240924-peron1.jpgMiután az L1 korábban már bekerült az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjébe – ahová minden megye tehetségkutatója egy-egy győztest delegálhat – ezért Tatabányáról automatikusan a második helyezett, azaz a Califortune jutott tovább. Azonban kiderült, hogy a szeptember utolsó hétvégéjén rendezendő gyáli Öröm a Zenén egy korábbi bejutó nem tud fellépni, így a 29. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál harmadik helyezettje, a PLEBS is részese lehet a döntőnek.

A Peron Music Tehetségkutató Fesztivál szervezői köszönik támogatóik segítségét: Nemzeti Kulturális Alap – Hangfoglaló Program, Öröm a Zene T-Szol Zrt., Agora Nonprofit Kft., A Vértes Agorája, Művészetek Völgye, Gombaszögi Fesztivál, Végállomás Klub, Peron Music Club, Vass Csaba, Peron Tehetségközpont, Peron Sound Studio, I love polo, Uhlár Brigi, Dal-Horizont, Majdnem Híres Rocksuli, Kremán Patrik, Csikós Anett, Kősziklás Pincészet.

(Fotók: Vértes Agórája)

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr1118498388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása