Újra működik a Poptanítás Munkacsoport
2019. április 17. írta: Poptanító

Újra működik a Poptanítás Munkacsoport

 

9ba2290eeb430f42917d3317c2e66d4f_1920.jpg

Néhány hónap kihagyás után, április elején újra ülésezett a Poptanítás Munkacsoport, az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramjának szakmai, tanácsadó testülete.

A gyakorló zenészekből, zenepedagógusokból és zenei szervezetek vezetőiből álló csoport célja a magyar könnyűzenei oktatás átalakítása, hogy minél szélesebb körben legyen lehetőség zenetanulásra, hangszerek kipróbálására és együttmuzsikálásra.

A Poptanítás Munkacsoport idei első megbeszélésén Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégiumának vezetője ismertette az alprogram legfőbb vállalásait, majd a résztvevők megvitatták a rövid-, közép- és hosszú távú terveket. A csoport tagjai felelevenítették, hogy a közös hosszú távú cél egy zeneértő, ezért fizetni is hajlandó generáció kinevelése, valamint hogy intézményi szinten is lehessen könnyűzenét tanulni. Szó esett arról is, hogy milyen eszközökkel lehet a leghatékonyabban felhívni a döntéshozók, valamint a lakosság figyelmét a könnyűzenei oktatás helyzetére és fontosságára.

A Poptanítás Munkacsoport – amely nyitott, azon bárki részt vehet – a jövőben rendszeres időközönként tartja összejöveteleit, és mint az első találkozó résztvevői megállapodtak: minden ülésnek előre meghatározott témái lesznek. A következő megbeszélésen egy lehetséges könnyűzenei módszertani központ tervezetéről fognak egyeztetni a csoport tagjai. A találkozót a Hangszert a kézbe sorozat következő állomásán, a törökszentmiklósi Ipoly Arnold Könyvtár, Múzeum és Kulturális Központban tartják 2019. április 25-én, kedden 14.00 órától.

(Az ezt követő összejövetel várható időpontja május másodika, helyszíne Szentendre.)

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr2114770632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katalin Jerzsele 2019.04.18. 07:25:28

Sziasztok!
Mint zenész és magàn tanàr tàmogatom a programot hogy minél több hasonló cipőben jàró kolléga elmondhassa a sajàt szemszögéből miért fontos a mai gyerekeknek vegyesen tàlalni a zenei stîlusokat modern köntösben?!
Vizuàlisan, kreatîv módon bevonni őket a könnyűzene vilàgàba.l?!Mivel vidéken nőttem fel tudom hogy a diplomàs kollégàk is mindig kifelé kacsintgattak màs zenei stîlusokba belekóstolva alapîtottak pl.Kistérségi Fúvószenekart ahol a főszerepet a Filmzenêk és a könnyűzenék kaptàk.
Kérlek szólj hozzà te hogyan làtod a jövő nemzedékének könnyűzenei oktatàsàt?!
Köszönettel:Jerzsele Katalin
süti beállítások módosítása