Urbán Marcell: Mesél az erdő
2017. november 25. írta: Poptanító

Urbán Marcell: Mesél az erdő

 musicmedia.jpg

A zenei nevelés kiemelkedő szerepet tölt be az ember életében. Legyen szó a gyermekről, tinédzserről, aki befogadja az információt, vagy a felnőttről, aki a csatorna másik végén áll, azaz átadja a tudást, és ezáltal ő is fejlődik.

Fontos kérdés, hogy csak zenei módszerek léteznek a fejünkben, mikor oktatunk, vagy el tudunk csípni a világ más területeiről is fontos összefüggéseket, melyek példaként szolgálhatnak, és melyekre alapozhatjuk mondanivalónk lényegét, a kifejezést? Hiszen a zenei kifejezés legtöbbször nem csak önmagát szolgálja, az igazán tartalmas zene mindig reflektál valamire, mindig elmesél egy történetet, mely lehet egy egyszerű mese, de bonyolult, komplex sztori is.

A mai kor gyermekei gyorsabb világban nőnek fel, sokkal több impulzus éri őket nap mint nap. Tartani kell velük a tempót, így érdemes több vizuális elemet alkalmazni oktatás közben. Érdemes továbbá megkérdezni, mi érdekli őket, mert minden diák más tempóban fejlődik, más zenei stílusokat ismer. Szem előtt kell tartani azt is, hogy minden tanítvány másban jó, és más hangszerben találja meg önmagát.

 A zene a világ legszebb nyelve, a kérdés csak az, mit szeretnénk mondani.

Prezentáció

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr6913384249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása