Intro: Andrásik Remo
2017. november 13. írta: Murzsa Tímea

Intro: Andrásik Remo

Bemutatkoznak a Legyen a könnyűzene is mindenkié!-konferencia előadói

A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar előadóink közül ma Andrásik Remót mutatjuk be, aki Miért nem könnyű ma a könnyűzene-oktatás? címmel fog előadást tartani:

andrasik_remo.jpg

Andrásik Remo  zenész, gitáros, szervező, gitártanár, zenei újságíró. Számos zenei formáció gitárosa, több gitártankönyv szerzője, az utóbbi években jelentős zenei fesztiválok és programok megvalósítója. 2006 óta a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára. 1981-ben, tizenhárom évesen kezdett el zenélni, és hamarosan olyan sikeres és népszerű zenekarok tagja lett, mint a Z'Zi Labor. A zenei élet elismert művésze, a 90-es évek elejétől számos magyar előadó albumán közreműködött gitárosként (Anita, Z'Zi Labor, Gálvölgyi János, Somló György), hangszer szakértőként a Peavey zenei márka demonstrátora volt. A kilencvenes évek közepétől zenei újságíróként is dolgozott, hangszertesztek, hangszeres cikkek szerzője volt a Rockinform magazinban. Ezt követően rendszeresen publikált különböző zenei kiadványokban, 2000-2008 között a Roland és BOSS zenei márkák hivatalos hangszerszakértője volt. A Music Media Magazin (korábban Instrument és Hangfoglalás Magazin) tulajdonosa és főszerkesztője. 2015-ben a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezettségéért megkapta az Öröm a zene!-díjat (Az év zenei újságírója kategória). 1990 óta foglalkozik gitártanítással. A Gitár kézikönyv, valamint a Gitáreffekt kézikönyv című tankönyvek szerzője és kiadója. A hangszeres zenélés élharcosa Magyarországon, 1992 óta számos esemény (Zánkai Poppiac, Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor, Zenész Klub) társadalmi szerveződés megálmodja és létrehozója. Nevéhez fűződik a több éve sikeres Budapest Music Expo – Hangszer-, Hang-, Fény- és Stúdiótechnikai kiállítás (régebbi nevén Hangfoglalás), Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató sorozatok, a „KI LESZ AZ ÉV LEGJOBB ÚJ GITÁROSA?” tehetségkutató, és a Zenélni... (később Öröm a zene!) társadalmi kampányok megvalósítása, mellyel legfőbb célja, hogy felkutassa és segítse a zenei tehetségeket és az embereket közelebb hozza a zenéhez. 2016-ban megalapította az Öröm a Zene Iskolát, amely a tömeges, élmény alapú zeneoktatás úttörő kezdeményezése.

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr2613263357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása