Az angol könnyűzenei oktatás úttörője
2022. augusztus 11. írta: Poptanító

Az angol könnyűzenei oktatás úttörője

Institute of Contemporary Music Performance

Az Institute of Contemporary Music Performance (ICMP) London egyik vezető könnyűzenei oktatási intézménye, amely több mint harminc éve működik. Gitáriskolaként indult 1986-ban, azonban hamarosan kiegészült az oktatási kínálat többek között dob, ének és más hangszeres, valamint dalszerzés, producer, koncertmenedzsment és digitális markering szakokkal.

220804-icmp.jpgAz ICMP volt az első zeneiskola Londonban, amely nappali tagozatos egyetemi képzést kínált kortárs könnyűzenei szakokon. Egyben elmondható az is, hogy a nyolcvanas évektől úttörő szerepet játszott a könnyűzenei oktatási módszerek és a tantervi felépítés kialakításában. Oktatási filozófiájának kulcsa annak megértése, hogy minden diák egyedi. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok minél több lehetőséget kapjanak tehetségük megmutatására, és olyan kapcsolatépítési lehetőségeket teremtenek, amelyek az iskola elvégzését követően segíthetnek a hallgatóknak zenei karrierjük beindításában.

Az Institute of Contemporary Music Performance londoni karrierközpontjában a könnyűzene-iparban tevékenykedő elismert szakemberekből és tapasztalt tanácsadókból álló csapat személyre szabott támogatást nyújt a hallgatóknak. A tantervben kiemelt szerepe van azoknak a moduloknak, amelyek biztosítják, hogy minden végzett diák rendelkezzen az iparágban való érvényesüléshez szükséges ismeretekkel előadóként, oktatóként, iparági vezetőként vagy akár vállalkozóként is.

Az iskola épületében több színpaddal rendelkező előadóterem, próbatermek, valamint a legmodernebb technikával felszerelt stúdiótermek és elektronikus zenei produkciós kabinetek is vannak, amelyek az egyetem minden hallgatója számára elérhetők. A ICMP oktatói olyan sikeres zeneipari szakemberek, akik világsztárokkal dolgoztak együtt. Ilyen például Bobby Harrison, aki olyan produkciókban gitározott, mint  Sir Cliff Richard, Brian May, Bonnie Tyler és a The Lighthouse Family. David Combs – aki a Bohém Rapszódia című film kapcsán Rami Malek ének trénere volt – olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Beyonce, Elton John és Annie Lennox. Dalszerzést oktat az intézetben Gerard O’Connell is, aki dalokat írt többek között a The Wanted-nek, Cheryl Cole-nak és Jacob Banks-nek. Magyar vonatkozása is van az oktatói névsornak, ugyanis Dörnyei Gábor – aki három évig turnézott dobosként a „Thriller Live” című Michael Jackson Show-val – a dob tanszéken tanít. Korábban olyan legendákkal is játszott egy színpadon, mint Billy Cobham, Tommy Campbell és Jojo Mayer.

Az Institute of Contemporary Music Performance végzett hallgató között található például Ed O’Brien, a Radiohead gitárosa, Luke Patterson, a Clean Bandit dobosa, Sandy Beales, a One Direction basszusgitárosa vagy éppen a Daughter trió tagjai is.

Sedulyák Violetta

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr3417904109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása