Beatkorszak videók (2.) Punk a Kádár-korban
2022. augusztus 12. írta: Poptanító

Beatkorszak videók (2.) Punk a Kádár-korban

A punk megjelenése, megfigyelése és megregulázása témában tartott izgalmas előadást Vass Norbert a Volt egyszer egy beatkorszak sorozat keretében idén márciusban. Az előadás mostantól teljes terjedelmében elérhető a Hangőr Egyesület YouTube csatornáján

220812-norbi.jpg

Az előadás során Vass Norbert történelmi keretbe helyezte a punk megjelenését Magyarországon. Ahhoz, hogy megértsük a “punk” jelenséget, szükséges ismerni a korabeli könnyűzenei szcéna és az akkori politikai rendszer működését is.

Szó esett arról is, hogy milyen mértékben befolyásolták a punk megjelenését a nyugati sajtóból beszivárgó információk, és milyen válaszokat adott rá az akkori politikai vezetés. Milyen csatornákon tudott eljutni a közönséghez punk zene? Hogyan zajlottak a punk-perek, és mi vezetett a punk kultúra lecsendesedéséhez hazánkba? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszokat kaphatnak azok, akik megnézik Vass Norbert előadását.

 

https://youtu.be/lw48R3mPyRk

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr7817904099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása