Intro: Toby Martin
Bemutatkoznak a Legyen a könnyűzene is mindenkié!-konferencia előadói

A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. Külföldi előadóink közül másodikként Toby Martint mutatjuk be az olvasóknak, aki Research-led Teaching and Practice-led Research: Songwriting and Popular Music (Kutatás vezérelt oktatás és gyakorlat vezérelt kutatás: dalszerzés és könnyűzene) címmel fog előadást tartani

copyright_lynda_irons_toby_tele_1.jpgFotó: Lyndal Irons

Toby Martin is a musician, songwriter and historian from Sydney, Australia. He has released four albums with the rock band Youth Group, and has released two albums under his own name. The most recent Songs From Northam Avenue (2017) was inspired by stories from Bankstown in western Sydney and was a collaboration with musicians of Arabic and Vietnamese background. He has published widely on the history of popular culture and popular music, including the 2015 monograph Yodelling Boundary Riders: Country music in Australia since the 1920s. His current research looks at the history of Aboriginal country music. Toby is Lecturer in Popular Music and Head of Popular Music Performance at the University of Huddersfield, UK.

//

Toby Martin ausztrál zenész, zeneszerző és történész Sydneyből. Négy lemeze jelent meg a Youth Group rockzenekarral, és két szólólemeze is készült. A legutóbbi Songs From Northam Avenue (Dalok a Northam sugárútról [2017]) című albumát Bankstown (Nyugat-Sidney) történetei ihlették, és arab és vietnami hátterű zenészek működtek közre rajta. Toby széles körben publikált a populáris kultúra és könnyűzene történetéről, beleértve a 2015-ös Yodelling Boundary Riders: Country music in Australia since the 1920s (Jódlizó határhajtók: Country zene Ausztráliában az 1920-as évektől kezdve) című monográfiáját.

Jelenlegi kutatási az ausztráliai őslakosok country zenéjének történetére fókuszálnak. Emellett a könnyűzene adjunktusa és a Könnyűzenei előadás elnevezésű szak vezetője a Huddersfieldi Egyetemen (Egyesült Királyság).

A bejegyzés trackback címe:

https://poptanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr1913173154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Poptanítás

A Szent György Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja Legyen a könnyűzene is mindenkié! címmel konferenciát szervez a könnyűzenei oktatás helyzetéről és lehetőségeiről. A Poptanítás-blog minden ehhez kapcsolódó anyagot tartalmaz.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok